At arbejde hos Exsitec - En artikelserie i 6 dele

Del 1:  Vores kollegaer

Når vi laver medarbejderundersøgelser, beder vi alle medarbejdere svare på, hvad de bedst kan lide ved Exsitec, og det mest almindelige svar er "Kolleger". Hvad betyder det for os hos Exsitec at være en god kollega? I første del af vores artikelserie, "Arbejd hos Exsitec", vil vi se nærmere på netop dette.

 

 

 

1 Hvad definerer en god kollega?
2 Sådan arbejder vi sammen for at blive bedre kollegaer
3 Fremtiden for Exsitec og vores arbejdskultur
4 Nysgerrig på en karriere hos Existec?


Artikler i serien: 

1. Vores kolleger

2. Løn og goder hos Exsitec

3. Karriere- og udviklingsmuligheder

4. Fleksibilitet og balance mellem arbejde og privatliv

5. Ledelsen hos Exsitec

6. Exsitecs finansielle stabilitet

1

Hvad definerer en god kollega?

Forskellige arbejdspladser definerer en god kollega på forskellige måder. For at kunne beskrive, hvordan vi i Exsitec ser på, hvordan en kollega skal være, er det vigtigt at tage udgangspunkt i vores fire værdier vi vægter meget højt: Glæde, enkelhed, nytænkning og forretningssans.

Glæde
For os er det vigtigt, at du som medarbejder både mærker dig selv, og at du bidrager til, at andre føler arbejdsglæde. For nogle er det en glæde at kunne grine med bordnaboen og for nogle er det at arbejde tæt sammen med kunderne, for nogle at arbejde med en bestemt type løsning, for en anden at lære om hele vores tilbud og for nogle er det det hele af dette.

Uanset hvordan du definerer glæde, er det noget, vi gerne vil være til stede, og som vi som kollegaer har et ansvar for, at du føler. En anden god beskrivelse er, at vi altid stræber efter at have det sjovt, men også altid seriøse i det, vi laver.

Enkelhed
Enkelhed betyder ikke, at vi forenkler svære problemer, men at vi tror på at finde de mest direkte og effektive løsninger både i vores arbejde, men også i hvordan vi interagerer med hinanden. Vi opfordrer til åben kommunikation, direkthed og ærlighed.
I relationer mellem kolleger betyder det, at vi er prestigefyldte og ukomplicerede, både i vores kommunikation og vores handlinger. Det er også her, fremadrettet tænkning kommer ind.

Nytænkning
For os betyder nytænkning ikke kun en vilje til at komme videre, men også at man som kollega inspirerer andre til at gøre det samme. Vi forventer ikke, at alle medarbejdere ved alt, men vi værdsætter en sult efter at lære og en nysgerrighed efter at udforske nye områder. Enhver medarbejder, uanset stilling, opfordres til at stille spørgsmål, udfordre status quo og søge ny viden.

Når vi taler om nytænkning, mener vi ikke kun individuel succes, men at drive hele teamet og virksomheden fremad sammen. Vi er et fællesskab, der altid stræber efter at blive bedre sammen, og som skaber en kultur, vi kan være stolte af.

Forretningssans
Hvordan hænger forretningssansen sammen med, hvordan vi er som kollegaer? Hos Exsitec ved vi, at enhver beslutning, stor som lille, har indflydelse på vores forretning. Derfor lægger vi stor vægt på forretningsmæssig lighed i alt, hvad vi laver. Det betyder, at vi opfordrer vores kolleger til at tænke kritisk over, hvordan deres arbejde påvirker virksomhedens overordnede mål.

Forretningssans handler ikke kun om tal og resultater, det handler også om at kunne forstå og værdsætte de forretningsrelationer, vi opbygger, både internt og eksternt.

 

 

 

henrik-lilleør-kontakt

"At arbejde hos Exsitec er fantastisk med innovation, et dynamisk arbejdsmiljø, fokus på medarbejdernes udvikling og trivsel, samt engagerede kolleger og spændende projekter."

Henrik Lilleør
Visma Net & ERP konsulent 
Exsitec siden 2021

stina-lanver-kontakt

”Det bedste ved Exsitec er muligheden for at lære af hinanden og skabe gode løsninger til kunderne. Det er givende at arbejde sammen og se, hvordan vores indsats gør en forskel.”

Stina Lanver
QLIK & BI-konsult
Exsitec siden 2022

joakim-jensen-kontakt

"Hos Existec har jeg fået mulighed for at præge min retning og udvikle kompetencer til at forstå kunders forretninger og udvikle spændende løsninger til unikke og til tider komplekse behov."

Joakim Jensen 
ERP-konsult 
Exsitec siden 2021

 

 

 

2

Sådan arbejder vi sammen for at blive bedre kollegaer

Hvad gør det så muligt for os at være gode kollegaer for hinanden? Grundlæggende handler alt om, hvordan vi omgås hinanden i hverdagen, hvordan vi kommunikerer, og hvad vi laver sammen. Hos Exsitec har vi identificeret nogle aktiviteter, som vi ved bidrager til, at folk bliver gode kollegaer.

Samarbejde på tværs af afdelinger
Ved at opmuntre til interaktioner på tværs af afdelinger sikrer vi, at innovation og kreativitet ikke begrænses. Denne tværgående dialog fører ofte til nye muligheder og løsninger.

Mentorskab
Ud over den indledende vejledning i vores onboarding for nye medarbejdere, betyder mentoring hos Exsitec, at enhver medarbejder har nogen at henvende sig til, uanset hvor de befinder sig i deres karriere.

En mentor hos Exsitec kan være en, der har arbejdet i kort tid eller mange år. Fælles for dem er, at de har vist, at de ved, hvad der definerer en god kollega, og at de kan tage ansvar for at hjælpe en ny kollega til at forstå dette.

Teamaktiviteter

Ved at bruge tid sammen uden for traditionelle arbejdsopgaver opbygger vi dybere relationer. Det kan være alt fra fælles frokost til holdudflugter. Disse erfaringer bringer os tættere sammen som kollegaer, styrker tilliden og fremmer samarbejdet.

Løbende uddannelse
Hos Exsitec opfordres medarbejderne til konstant at udvikle deres kompetencer og kører derfor udviklingsprogrammer inden for ledelse og projektledelse. For os er det vigtigt, at ikke kun dem, der formelt har en lederrolle, får lov til at deltage i uddannelserne.

Vi tror på, at alle har stor gavn af at deltage i disse uddannelser, både i forhold til personlig udvikling og ikke mindst for selv at kunne blive bedre kollegaer og påvirke andre i samme retning.

3

Fremtiden for Exsitec og vores arbejdskultur

Vi stræber konstant efter at forbedre vores arbejdsmiljø og kultur. Med feedback fra vores medarbejdere, løbende interne undersøgelser og en ledelse, der er engageret i problemstillingerne, kan vi skabe den bedst mulige arbejdsplads.

Det er vores mål, at enhver medarbejder skal føle, at de er en del af noget større, at deres bidrag spiller en afgørende rolle, og at
de konstant støttes af deres kollegaer. Det er vigtigt at have de rigtige værktøjer og teknologi, men uden de rigtige mennesker,
der arbejder sammen i harmoni, er succes svær at opnå.

Design uden navn (94)

 

 

 

 

Læs vores tidligere indlæg:

Del 2. Løn og fordele

Under 5 min

Del 2. Løn og fordele

Exsitec tilbyder individuelle lønninger og fælles fordele for at skabe en arbejdsplads, hvor alle føler sig værdsat og...

Del 3. Karriere- og udviklingsmuligheder

Under 5 min

Del 3. Karriere- og udviklingsmuligheder

Hos Exsitec ser vi karriereudvikling som en fælles rejse, hvor medarbejdere kan udvikle sig i deres eget tempo og...

Del 4. Fleksibilitet & worklife balance

Under 5 min

Del 4. Fleksibilitet & worklife balance

Vores vision hos Exsitec er at skabe et arbejdsmiljø, der er fremadskuende og tilpasningsdygtigt.

Del 5. Lederskab

Under 5 min

Del 5. Lederskab

Læs om godt lederskab hos Exsitec og forstå vigtigheden af tillid, integritet og bæredygtige forretningsrelationer i...

Del 6. Økonomisk stabilitet

Under 5 min

Del 6. Økonomisk stabilitet

Udforsk Exsitecs finansielle stabilitet i usikre tider. Opdag, hvorfor arbejdet her giver et sikkert grundlag for...

4

Nysgerrig på en karriere hos Exsitec?

 

 

 

Vil du høre mere?
Peter svarer gerne på dine spørgsmål

peter-knudsen-kontakt

Peter Knudsen

COO | Salgsdirektør