ESG-rapportering

ESG-rapportering er i stigende grad afgørende for virksomheders bæredygtighedsstrategier, da antallet af bæredygtighedsreguleringer fortsætter med at stige.

Med de rette systemer kan du automatisere dataindsamling, analyse og rapportering, hvilket muliggør en mere effektiv styring af bæredygtighedsinformation og overholdelse af regler som CSRD og ESRS.

Overholdelse af regler

Med de rette systemer til håndtering af ESG-rapportering, kan i lettere overholde de gældende bæredygtighedsregler. En dedikeret ESG-platform er også designet til at overholde globale standarder og overholdelseskrav. Dette letter ikke kun det interne arbejde med bæredygtighed, men skaber også troværdighed og pålidelighed i eksterne sammenhænge

Øget kontrol og overblik

Ved at bruge et system til ESG-rapportering kan du indsamle alle relevante data og give dig et godt overblik over dine bæredygtighedsinitiativer og hvordan virksomheden står op til bæredygtighedsreglerne, samt hvad du kan gøre for at forbedre din nuværende position.

Systemer der forbedrer effektiviteten

Det rette system til ESG-rapportering automatiserer indsamling, analyse og rapportering af bæredygtighedsdata, hvilket sparer tid og ressourcer. Derudover mindsker du risikoen for fejl og sikrer, at rapporterne er både korrekte og pålidelige.

 

 

 

 

 

 Markedsledende systemer indenfor ESG

Position Green

Position Green er platformen, der gør ESG-rapportering nem og som håndterer alle dine bæredygtighedsinitiativer! En alt-i-én platform til indsamling, analyse og rapportering af bæredygtighedsdata, inklusive en skræddersyet ESRS-overholdelsesløsning.

Læs mere om Position Green ->

Visma ERP Carbon Footprint

For dig, der har ERP fra Visma, er Carbon Footprint en perfekt tilføjelse til automatiseret klimarapportering. Modulet er nemt at bruge, men effektivt, og gør rapportering om bæredygtighed både lettere og overkommelig. At være bæredygtig behøver ikke at være dyrt og kompliceret.

Læs mere om Visma Carbon Footprint ->

Business Intelligence

I nogle tilfælde kan du bruge et BI-værktøj til at styre din klimarapportering uden at skulle have andre systemer ind. Kontakt os, så rådgiver vi dig om problemstillingen, eller læs mere om BI-værktøjer nedenfor!

Læs mere om Business Intelligence ->

Sådan kommer du i gang med ESG-rapportering 

I takt med øget bevidsthed om bæredygtighed og social ansvarlighed, står virksomheder over for kravene i det nye EU-direktiv, CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive).

At integrere bæredygtighedsrapportering, også kaldet ESG-rapportering (miljø-, social- og ledelsesinformation), er blevet en central del af virksomhedernes ansvar, men hvordan tager man de første skridt?

Nedenfor vil vi gennemgå en praktisk guide i fem trin for at komme i gang med bæredygtighedsrapportering.

 

Governance (1)

 

Læs mere om ESG-rapportering:

Fördelarna med systemstöd för ESG-rapportering | Exsitec

Under 1 min

Fördelarna med systemstöd för ESG-rapportering | Exsitec

Dessa är några av fördelarna med att satsa på ett specialiserat ESG-rapporteringssystem

Vad är ett klimatbokslut? | Exsitec

#hållbarhet Under 1 min

Vad är ett klimatbokslut? | Exsitec

Ett klimatbokslut är ett sätt för ett företag att redovisa sin klimatpåverkan på ett standardiserat sätt. Resultatet...

CSRD - nya lagkrav kring hållbarhetsredovisning | Exsitec

Under 1 min

CSRD - nya lagkrav kring hållbarhetsredovisning | Exsitec

2024 är första räkenskapsåret som företag omfattas av det nya EU-direktivet CSRD (Corporate Sustainability Reporting...

1. Forstå CSRD-direktivet og dets indvirkning

Før du dykker ned i bæredygtighedsrapportering, skal du sikre dig, at du har en solid forståelse af direktivet og dets rapporteringsstandard, European Sustainability Reporting Standards (ESRS). Vurder, om der er behov for at omstrukturere eksisterende rapporteringsprocesser og ressourcer for at tilpasse sig de nye krav effektivt. Hvis nødvendigt, søg hjælp fra en kvalificeret ekspert for at sikre en vellykket implementering.

2. Planlæg og gennemfør væsentlighedsanalyse

Et af de mest fundamentale aspekter af CSRD, og det, der også ligger til grund for hele bæredygtighedsrapporteringen, er den dobbelte væsentlighedsanalyse. Formålet med analysen er at forstå virksomhedens påvirkning, risici og muligheder ud fra et bæredygtighedsperspektiv. Gennem en dobbelt væsentlighedsanalyse stræber man efter at identificere aspekter, som virksomheden påvirker og er påvirket af. Dette gøres med formålet at kunne rapportere om disse områder.

3. Gennemgå din dataindsamling

Få overblik over, hvor du får dine data fra, og hvordan du sikrer dens kvalitet. CSRD kræver en række data, der findes i flere forskellige systemer. Visse data kan også kræve manuel dataindsamling, hvilket betyder, at hele processen ikke kan automatiseres via systemer. Det er af stor betydning at vide, hvor du indsamler og arbejder med dine data. Her kan et ESG-system også være nyttigt til at lette indsamlingen og kvalitetssikringen af ​​dine bæredygtighedsdata.

4. Forankring og implementering af strategi

Træn og tilpas din organisation i henhold til de ændringer, der stammer fra CSRD. Implementer robuste interne processer til løbende evaluering og adressering af effekterne samt optimering af værdikæden. Fokuser på løbende forbedringer ved at integrere dobbelt væsentlighedsanalyse i dine arbejdsmetoder. Sørg for, at medarbejdere er informerede om CSRD-krav og strategier, og skab et miljø, der fremmer agilitet og tilpasningsevne.

5. Begyndelsen på en lang rejse

CSRD-direktivet betyder en lang bæredygtighedsrejse. Forankring ESRS med bæredygtighedsmålene og lad arbejdet blive en naturlig del af hele organisationen. Lad erfaringerne fra CSRD og ESRS hjælpe dig med at gå fra strategi til handling. Disse investeringer kan i første omgang medføre øgede omkostninger, men over tid vil arbejdet, hvis det håndteres korrekt, give overskud og øget konkurrenceevne.

Afslutningsvis; En forandringsprocess

Bæredygtighedsrapporten vil indgå i din virksomheds årsrapport som en separat del. Direktivet stiller højere krav, hvilket betyder, at flere aktører og funktioner i virksomheden er med på denne rejse. For en tur er præcis, hvad den er. CSRD involverer en forandringsproces, der involverer arbejde over en lang periode. Ved at planlægge og forberede disse ændringer i dag, kan du sikre dig, at du er klar, når du er dækket af kravene.

web-ball-people

 

4000 kunder
i Norden

I over 20 år har Exsitec hjulpet virksomheder med at digitalisere deres drift for at nå deres ambitioner. Med kombinationen af ​​Nordens største traineeprogram og markedets mest erfarne eksperter har vi sammen med vores kunder gennemført tusindvis af succesfulde leveringsprojekter.

web-ball-prize

 

Langsigtede
kunderelationer

Vi arbejder med langsigtede kunderelationer ved at tage ansvar før, under og efter levering. Med engageret support, proaktiv projektstyring og løbende inspiration skaber vi værdi på både kort og lang sigt. Sammen leverer vi løsninger, der gør en forskel i kundens forretning.

web-ball-intagration - cog wheel

 

En fungerende helhed

Ved at kombinere udvalgte systemer og services til en fungerende helhed skaber vi betingelserne for, at hver enkelt kunde kan nå deres ambitioner. Med bæredygtige integrationsløsninger og skræddersyede systemtilpasninger med brugeren i fokus sikrer vi, at systemerne arbejder sammen.

 

 

 

Snak med mig om ESG-rapportering

Er du interesseret i at vide mere om ESG-rapportering, eller har du spørgsmål til de systemer vi kan tilbyde? Så kontakt mig, eller udfyld formularen til højre.

simon-ballegaard-kontakt.png

Simon Ballegaard

Salgschef Visma ERP