At arbejde hos Exsitec - En artikelserie i 6 dele

Del 4: Fleksibilitet og
work-life balance

Vores vision hos Exsitec er at skabe et arbejdsmiljø, der er fremadskuende og tilpasningsdygtigt, ikke kun for at imødekomme nuværende krav, men også for at være forberedt på fremtiden. Gennem fleksible arbejdstider, hybride arbejdsmuligheder og en dyb forståelse over for vores medarbejderes
individuelle behov opbygger vi en virksomhedskultur, der fremmer balance og trivsel.

 

 

 

 

1 Hvad definerer en god kollega?
2 Sådan arbejder vi sammen for at blive bedre kollegaer.
3 Fremtiden for Exsitec og vores arbejdskultur
4 Mød flere kollegaer


Artikler i serien: 

1. Vores kolleger

2. Løn og goder hos Exsitec

3. Karriere- og udviklingsmuligheder

4. Fleksibilitet og balance mellem arbejde og privatliv

5. Ledelsen hos Exsitec

6. Exsitecs finansielle stabilitet

1

Hvad betyder fleksibilitet hos Exsitec?

Fleksibilitet handler ikke kun om at kunne vælge arbejdstider, i dag indgår meget i forventningen om fleksibilitet i ansættelsen. En fleksibel arbejdsplads har fået stor betydning for kandidaternes valg af arbejdsgiver. For os i Exsitec er en god balance mellem arbejdsliv og privatliv en vigtig sag for os, både af hensyn
til den enkelte medarbejder men også for mennesker i medarbejderens miljø.
For at muliggøre fleksibilitet og balance mellem arbejde og privatliv er
der frem for alt to forskellige variabler,
vi forsøger at påvirke, nemlig arbejdsmetoder, arbejdstid og arbejdsplads.

2

Arbejdet

Organisationsstrukturen forenkler

Hos Exsitec er organisationsstrukturen designet til at fremme fleksibilitet og samarbejde. I stedet for at organisere arbejdsgange omkring geografiske regioner eller specifikke kontorer, er virksomheden opdelt i forretnings- og leveringsområder. Denne struktur kræver en digital arbejdsgang på tværs af kontorgrænser for at muliggøre samarbejde, uanset kontorernes geografiske placering. Dette skaber et fleksibelt arbejdsmiljø, hvor medarbejderne kan engagere sig i projekter og opgaver, der matcher deres kompetencer og interesser, uanset hvor i landet de befinder sig.

Samarbejde og videndeling på afstand

Hos Exsitec foregår intern kommunikation og samarbejde ofte digitalt. Månedlige møder, videnformidlingssessioner og lignende aktiviteter gennemføres altid i digital form, som giver kolleger fra hele landet mulighed for at deltage og bidrage. Dette lettes yderligere af brugen af ​​digitale værktøjer såsom chatrum, der gør det nemt for medarbejderne at stille spørgsmål og dele information.

woman-sitting-table-working-laptop

 

3Arbejdstid

Normal arbejdstid hos Exsitec er mandag til torsdag ​fra 08:00 til 16:00, fredag 8:00 til 15:30 med en halv times frokostpause, det vil sige 37 timer om ugen.
Vi ved, at arbejdslivet sjældent er så præcist som tiden på papiret. Derfor anvender vi som mange andre virksomheder et fleksibilitetsprincip, der er tilpasset både vores kunders behov og vores medarbejderes livsstil. Det betyder, at vores medarbejdere i høj grad har frihed til at indrette deres arbejdstid på en måde, der passer dem bedst. Denne fleksibilitet er afgørende for at skabe en god balance mellem arbejde og privatliv.

Tilpasning efter arbejdsopgaver
og livssituation

På grund af opgavernes varierende karakter er det nogle gange nødvendigt at arbejde mere end normal arbejdstid. Dette er afbalanceret med muligheden for at bruge flextimer, når der er mindre at lave. Denne tilpasningsevne er kernen i, hvordan Exsitec ser på arbejdstid - det vigtige er ikke de præcise timer, du arbejder, det vigtige er graden af ​​målopfyldelse for den enkelte og for Exsitec.

At kombinere arbejde og privatliv

Fleksibiliteten til at kombinere professionelle forpligtelser med personlige interesser er en central del af Exsitecs syn på balance mellem arbejde og privatliv.

Hos Exsitec er arbejdstiden mere end blot en planlægningsdetalje; de er en del af en større vision om at skabe et arbejdsmiljø, hvor medarbejderne kan finde balance og tilfredshed i både arbejds- og privatliv. Ved at tilbyde fleksible arbejdstider og forståelse for individuelle behov og ønsker stræber Exsitec efter at være mere end blot en arbejdsplads – et sted, hvor hver enkelt kan vokse og trives.

4

 

 

 

kristoffer-borgen-skov-kontakt


Mød
Kristoffer

Jeg startede hos Exsitec i Aarhus tilbage i 2019 som en del af det første on-boarding program, der kørte for at uddanne nye ERP-konsulenter. Det var en spændende start, hvor der tidligt blev taget fat i de kerneelementer, der udgør en god konsulent for at klæde os bedst muligt på, til at kunne påtage os diverse forskellige opgaver der kan komme vores vej. En af de bedste ting jeg husker fra on-boardring programmet, var man fik hurtig hands-on erfaring med kunder, hvor der var sparring fra senior konsulenter, til at bistå en i opgaver.

Tidligt i min ansættelse gjorde opmærksom på at jeg oprindeligt kom fra Københavnsområdet og havde et ønske om at flytte tilbage på et senere tidspunkt. Dette var der stor forståelse for, hvor der blev opstartet en løbende dialog i forhold til, hvornår jeg ønskede at flytte til København, samt at det gav mening for Exsitec at åbne et kontor i København. Da dette også gav strategisk mening.

I 2021 var året hvor jeg flyttede til København og Exsitec åbnede deres kontor. Her blev der givet en stor mængde frihed og ansvar, i forbindelse med jeg skulle være med til at starte et nyt kontor op. Det var lærerigt at blive inkluderet tidligt i processen om at starte et nyt kontor, samt få mulighed for at have indflydelse på hvordan det nye kontor skulle udforme sig. At skulle være med til at bygge et nyt kontor og fællesskab fra bunden var en udfordring, som medførte at der i starten var langt til de nærmeste kollegaer.  Her var Exsitec dog stærke til at understøtte at man blev inkluderet i sociale arrangementer for at bibeholde de familiære relationer, man har til kollegaer.

Organisationsstrukturen spiller en vigtig rolle

Til dagligt påvirker der ikke min jobpræsentation, da mange af de interne dialoger med kollegaer, alligevel finder sted via mail/chat og online møder. Er der et behov for fysisk fremmøde, hovedkontoret ikke mere end 3 timer væk. Det kan ikke undgås at nogle af de spontane interaktioner mistes, når man ikke dagligt går sammen med alle sine kollegaer, men dette opvejes der for ved at Exsitec afholder 2 årlige arrangementer, hvor hele virksomheden samles.

 

 

Generelt set er jeg meget tilfreds med at der bliver praktiseret en meget flad organisationsstruktur, hvor man let og uformelt kan tage fat i kollegaer om det er ledere eller nye kollegaer. Dette faciliterer også man hurtigt kan få eksekveret på nye initiativer, hvilket skyldes at organisationen er meget fleksibel.

 

helt ny gif

 

kristoffer-borgen-skov-kontakt


Mød
Kristoffer

Jeg startede hos Exsitec i Aarhus tilbage i 2019 som en del af det første on-boarding program, der kørte for at uddanne nye ERP-konsulenter. Det var en spændende start, hvor der tidligt blev taget fat i de kerneelementer, der udgør en god konsulent for at klæde os bedst muligt på, til at kunne påtage os diverse forskellige opgaver der kan komme vores vej.

En af de bedste ting jeg husker fra on-boardring programmet, var man fik hurtig hands-on erfaring med kunder, hvor der var sparring fra senior konsulenter, til at bistå en i opgaver.

Tidligt i min ansættelse gjorde jeg opmærksom på at jeg oprindeligt kom fra Københavnsområdet og havde et ønske om at flytte tilbage på et senere tidspunkt. Dette var der stor forståelse for, hvor der blev opstartet en løbende dialog i forhold til, hvornår jeg ønskede at flytte til København, samt at det gav mening for Exsitec at åbne et kontor i København. Da dette også gav strategisk mening.

I 2021 var året hvor jeg flyttede til København og Exsitec åbnede deres kontor. Her blev der givet en stor mængde frihed og ansvar, i forbindelse med jeg skulle være med til at starte et nyt kontor op. Det var lærerigt at blive inkluderet tidligt i processen om at starte et nyt kontor, samt få mulighed for at have indflydelse på hvordan det nye kontor skulle udforme sig.

At skulle være med til at bygge et nyt kontor og fællesskab fra bunden var en udfordring, som medførte at der i starten var langt til de nærmeste kollegaer.  Her var Exsitec dog stærke til at understøtte at man blev inkluderet i sociale arrangementer for at bibeholde de familiære relationer, man har til kollegaer.

Til dagligt påvirker det ikke min jobpræsentation, da mange af de interne dialoger med kollegaer, alligevel finder sted via mail/chat og online møder. Er der et behov for fysisk fremmøde, hovedkontoret ikke mere end 3 timer væk. Det kan ikke undgås at nogle af de spontane interaktioner mistes, når man ikke dagligt går sammen med alle sine kollegaer, men dette opvejes derfor ved at Exsitec afholder 2 årlige arrangementer, hvor hele virksomheden samles.

Generelt set er jeg meget tilfreds med at der bliver praktiseret en meget flad organisationsstruktur, hvor man let og uformelt kan tage fat i kollegaer om det er ledere eller nye kollegaer. Dette faciliterer også man hurtigt kan få eksekveret på nye initiativer, hvilket skyldes at organisationen er meget fleksibel.

 

 

 

5

Arbejdspladsen

Geografisk placering

Hos Exsitec ønsker vi, at medarbejderne skal føle sig hjemme på arbejdspladsen, Derfor har vi kontorer i både Aarhus og København hvor vi tilbyder en attraktiv arbejdsplads i flotte rammer med egen kantine og plads til fælles hygge. Vi har i Skandinavien mere end 25+ kontorer fordelt i Danmark, Sverige og Norge.

Grunden til, at vi er så mange steder i dag, er, at folk, der arbejder i vores type virksomhed, kan findes overalt, og frem for alt er vores kunder overalt. Det betyder, at vi ser stor forretningsværdi i at have kontorer flere steder, men også for vores medarbejdere. Vi mener, det er vigtigt, at de har mulighed for at arbejde et sted, der føles rigtigt for dem, og at de har adgang til støtte og ressourcer, der gør, at de kan blomstre i virksomheden, uanset hvor de befinder sig geografisk.

Vi stræber efter at skabe en arbejdsplads, hvor vores medarbejdere kan trives og udvikle sig, og hvor de kan føle sig som en del af et fællesskab, der strækker sig over hele landet.

Hybridarbejde

Hos Exsitec har vi taget hybrid arbejdsmodellen til sig, som kombinerer traditionelt kontorarbejde med mulighed for at arbejde på afstand. Denne metode giver vores medarbejdere frihed til at vælge arbejdsmiljø ud fra deres personlige præferencer og livssituation, hvilket vi mener styrker deres arbejdsglæde og effektivitet. Vi ved, at denne fleksibilitet ikke kun gavner vores medarbejdere, men også bidrager til en dynamisk og innovativ arbejdsplads.

 

 

 

6

7

Visby (2)


Mød Olivia Sterner

Jeg fortalte tidligt i rekrutteringsfasen, at jeg kunne forestille mig at flytte fra Umeå til Stockholm i en periode, men at jeg på sigt har blikket rettet mod Norrland. Da jeg vurderede arbejdsgivere, var fleksibilitet og en sund syn på balance mellem arbejde og privatliv vigtigt for et langt og udviklende forhold.

Da jeg fik jobbet, flyttede jeg til Stockholm, og jeg fik en utrolig start på Exsitec og traineeprogrammet. Jeg arbejdede på lokation i Stockholm (med et antal rejser til Linköping de første 6 måneder) i 14 måneder. 

Siden en måned siden arbejder jeg i Umeå fra et Co-working space. En flytning tilbage til Norrland blev aktuel, da min partner fik et jobtilbud samtidig med, at et nyt familiemedlem forventes hen mod slutningen af foråret. Heldigt for mig at have en arbejdsgiver, der aldrig så en flytning til en ny placering uden en eksisterende Exsitec-tilstedeværelse som et problem. Jeg har haft gode dialoger med min leder om arrangementer, behov og forventninger.

Hvordan fungerer det at arbejde langt fra alle kolleger?

Jeg synes, det fungerer meget godt. Der er ikke meget, der påvirker jobpræstationen, da mange interne dialoger med konsulenter og andre sælgere alligevel sker via mail/chat og digitale møder. Hvis jeg skal rejse til forskellige projekter med en kunde, er det kun en togrejse/flyvning væk.

Jeg føler, at jeg fik en rigtig god grundrelation med mit team under tiden i Stockholm, så lidt afstand mellem os er ikke noget, der påvirker teamfølelsen.

Det er klart, at man mister lidt af de spontane interaktioner ved kaffemaskinen og aktiviteterne, der arrangeres på kontorerne. Dog balanceres det ved at arbejde i et co-working space, hvor man har folk omkring sig.

Exsitec er meget dygtige til at arrangere kick-offs og træninger, hvor vi kan ses fysisk med jævne mellemrum. Det er meget sjovt og lærerigt.

Visby (2)

 

 

 

 

Balance og trivsel i fokus

Vores vision hos Exsitec er at skabe et arbejdsmiljø, der er fremadskuende og tilpasningsdygtigt, ikke kun for at imødekomme nuværende krav, men også for at være forberedt på fremtiden. Gennem fleksible arbejdstider, hybride arbejdsmuligheder og en dyb forståelse for vores medarbejderes individuelle behov opbygger vi en virksomhedskultur, der fremmer balance og trivsel.

Vores forpligtelse er konstant at arbejde for vores medarbejderes trivsel og faglige udvikling. Vi tror på, at ved at skabe en arbejdsplads, hvor hver enkelt kan trives, vokse og finde en harmonisk balance mellem arbejde og fritid, kan vi sammen nå vores mål og fortsætte med at vokse som virksomhed.

Læs vores tidligere indlæg:

Del 1. Vores kollegaer

Under 5 min

Del 1. Vores kollegaer

Læs hvad der skaber en god kollega gennem værdier som glæde, enkelhed, innovation og forretningssans og om hvordan vi...

Del 2. Løn og fordele

Under 5 min

Del 2. Løn og fordele

Exsitec tilbyder individuelle lønninger og fælles fordele for at skabe en arbejdsplads, hvor alle føler sig værdsat og...

Del 3. Karriere- og udviklingsmuligheder

Under 5 min

Del 3. Karriere- og udviklingsmuligheder

Hos Exsitec ser vi karriereudvikling som en fælles rejse, hvor medarbejdere kan udvikle sig i deres eget tempo og...

Del 5. Lederskab

Under 5 min

Del 5. Lederskab

Læs om godt lederskab hos Exsitec og forstå vigtigheden af tillid, integritet og bæredygtige forretningsrelationer i...

Del 6. Økonomisk stabilitet

Under 5 min

Del 6. Økonomisk stabilitet

Udforsk Exsitecs finansielle stabilitet i usikre tider. Opdag, hvorfor arbejdet her giver et sikkert grundlag for...

Nysgerrig på en karriere hos Exsitec?

 

 

 

Vil du høre mere?
Peter svarer gerne på dine spørgsmål

peter-knudsen-kontakt

Peter Knudsen

SCOO | Salgsdirektør, Konsulentchef og HR-chef