ERP-trends i 2024

ERP-trends i 2024
Som ERP-udbyder er et af vores ansvar at holde sig ajour med, hvad der sker på ERP-området, både hos vores producenter, og hvad andre ERP-eksperter mener. Vi har taget et kig på, hvad der gælder indenfor ERP nu, og ikke mindst hvilke ERP-trends, der gør sig gældende for 2024.

De største ERP trends i 2024

Cloud frem for installerede løsninger

Vi hos Exsitec har arbejdet med salg og levering af ERP-løsninger i over 20 år. Vi er nu inde i en meget spændende periode, hvor de fleste ERP-systemer leveres som cloud-baserede tjenester. Enhver, der skal ændre et ERP-system, vælger nu en platform leveret gennem en cloud-tjeneste, og ikke en installeret løsning (OnPrem). Cloud-baserede ERP-systemer har været på markedet i flere år, men forskellen er nu, at dette er relevant for alle virksomheder i Danmark, både for de små og for de allerstørste.

 

Best of Breed

Ydermere er der en klar tendens til, at der ikke kun er én producent, der leverer et system, der løser og inkluderer alt. Vi ser, at der er flere forskellige services, leveret af forskellige producenter, som er integreret på en problemfri måde, og som tilsammen udgør det forretningssystem, der løser dine behov.

Udtrykkene "Best of Breed" eller "Composable ERP" bruges ofte til en sådan sammensat løsning.

 

AI, KI og ML

Det er uundgåeligt ikke at nævne AI, KI og ML (kunstig intelligens eller maskinlæring) som en af ​​ERP-tendenserne i 2024.
Allerede i dag løses mange af processerne i forretningssystemerne i skyen med machine learning.
I den nærmeste fremtid vil vi også i langt højere grad se AI/CI indbygget i de cloud-baserede ERP-systemer. Og det her kommer hurtigt!

 

ESG og bæredygtighedsrapportering

Der tales også meget om ESG (Environmental, Social and Governance).
ESG eller bæredygtighedsrapportering er en måde at dokumentere og kommunikere, hvordan en virksomhed eller organisation påvirker miljøet, samfundet og økonomien gennem sine aktiviteter.
Det kan være alt fra drivhusgasudledning og affaldshåndtering til menneskerettigheder og arbejdsforhold. Der kommer mange nye retningslinjer, som du skal finde god systemsupport til.
Der vil i fremtiden være større fokus på mere detaljerede klimaregnskaber hos organisationer. Et andet eksempel på nye retningslinjer og krav, der allerede er trådt i kraft i år, er gennemsigtighedsloven.
Mange virksomheder er allerede blevet ramt af dette, enten direkte eller indirekte.


Læs mere om ESG 

 

Forandringsledelse – evne til forandring

For alle virksomheder, der stadig arbejder i et gammelt, lokalt installeret ERP-system, ved vi, at de i den nærmeste fremtid skal ændre deres ERP-løsning. At ændre et ERP-system er krævende, og er nok lige så meget et projekt i forandringsledelse som et rent it-projekt. Men det er også et glimrende tidspunkt at se på nutidens rutiner og processer med et kritisk blik.

Exsitec - din samarbejdspartner i 2024 og årene som kommer

Vi hos Exsitec brænder for digitale løsninger, der rent faktisk gør en forskel. Vi har valgt en "best of breed"-strategi, hvilket betyder, at vi har en værktøjskasse af markedsledende værktøjer, der er samlet til den bedste løsning for dig, ud fra dine behov. Ved at kombinere udvalgte systemer og services til en fungerende helhed skaber vi forudsætningerne for, at du kan nå dine ambitioner.

Exsitec tilbyder i øjeblikket 2 cloud-baserede ERP-løsninger, Visma net ERP og Business NXT. Over 100 af vores kunder er allerede godt i gang med et cloud-baseret ERP-system, kombineret med andre services såsom effektivisering af indgående fakturaer, løn- eller crm-systemer, lageroptimering eller rapportering og analyse.

I Exsitec har vi også et separat team, der udelukkende arbejder med Business Intelligence (BI) løsninger, alt fra budgettering og forecasting, til analyse og rapportering af data.

Derudover har 2 af vores medarbejdere specialiseret sig i ESG og bæredygtighedsrapportering med deres kandidatspecialer; "Leverandørens rolle for bæredygtig drift" og "Konsekvensen af ​​ESG-præstationer på virksomhedens økonomiske præstation"

Exsitec er med andre ord rustet til at levere på ERP-tendenserne i 2024, og er dermed en kompetent og robust partner for dig i de kommende år. 

Kontakt forfatteren
Exsitec Danmark
Exsitec Danmark