Visma net er et åbent API - derfor er det værdifuldt

Visma net er et åbent API - derfor er det værdifuldt

Hvad er en API?

En API henter og leverer data mellem forskellige programmer. Dette gør det muligt for digitale systemer at tale med hinanden. Det åbner op for mulighederne for at bygge en it-løsning med flere forskellige systemer. Man kan forestille sig, at et API er en postkasse, hvor vi kan sende et postbud mellem systemerne.

Visma net - en åben API

Forretningssystemet Visma net har en såkaldt åben API, hvilket muliggør autoriserede systemers adgang til de data, der er lagret i en virksomhed i Visma.net. Vi kan effektivt udtrække og arbejde med disse data i andre systemer, når vi har behov for det. Denne integration letter sømløs kommunikation mellem systemerne.

Nogle eksempler:

Ønsker du at dit lager (på Visma net) skal opdateres efter dagens salg i en netbutik du måtte have som tredjepartsløsning. Så kan vi løbende opdatere lagerbeholdningen via Visma nets API, for at have en korrekt balance inde på Visma.net baseret på data fra netbutikken om dagens salg.

Eller det kan være, at vi har et præ-system (tredjepartsløsning) til kundefakturering. Så kan vi nemt integrere dette system med Visma net, og ud fra de data vi har hentet fra vores frontsystem, opdatere Visma.net med regnskabsbeviser vi opretter via API.

En åben API er værdiskabende

Takket være Visma nets åbne API er det muligt at udnytte værdifulde data fra økonomisystemet, kombinere dem med andre relevante data og inkludere dem i andre systemer eller omvendt.

Det betyder, at vi kan tilpasse og bygge meget mere specifikke løsninger efter kundens behov. Den eneste grænse for, hvad der kan opnås gennem API'et med Visma nets ERP, er fantasien.

Grænser, der eksisterede tidligere, på grund af at data ikke er tilgængelige, er ikke længere et problem, fordi vi nu kan udtrække og behandle data mellem dine systemer. På den måde kan de samarbejde, og medarbejderne slipper for store mængder administration.

Opsummering:

En API (Application Programming Interface) fungerer som en bro, der tillader forskellige softwareprogrammer at kommunikere og udveksle data. Det åbner døren for integration mellem forskellige systemer, hvilket muliggør effektiv dataudveksling og skaber mulighed for at opbygge mere komplekse IT-løsninger.

Visma net tilbyder en åben API, hvilket tillader autoriserede systemer at tilgå og manipulere data lagret i virksomhedens Visma net-konto. Dette muliggør sømløs integration mellem Visma net og andre systemer, hvilket gør det muligt at udnytte data fra økonomisystemet i forskellige sammenhænge.

Nogle praktiske eksempler på anvendelse af denne åbne API inkluderer opdatering af lagerbeholdning baseret på salg i en netbutik, eller integration af et kundefaktureringssystem for at opdatere Visma net med oprettede regnskabsbeviser.

Den åbne API tilføjer værdi ved at give mulighed for at udnytte data fra Visma net i kombination med andre relevante data, hvilket resulterer i mere skræddersyede løsninger til kunderne.
Dette åbner op for nye muligheder og fjerner tidligere eksisterende begrænsninger, da data nu kan udveksles og behandles mellem systemerne, hvilket reducerer behovet for manuel administration og øger samarbejdet mellem forskellige systemer.

Kontakt forfatteren
Exsitec Danmark
Exsitec Danmark