Stien fra QlikView til Qlik Sense

Stien fra QlikView til Qlik Sense

I år er det 8 år siden Qlik Sense blev udgivet.

Vi ved, at mange danske virksomheder og organisationer stadig bruger QlikView og synes, det fungerer godt. Vi synes selv, at det er på høje tid at tænke igennem, hvordan og hvornår en flytning til Qlik Sense skal foretages, da afstanden til QlikView vokser for hver dag, der går.

En stor forskel ligger i, hvordan Qlik Sense gør sine data tilgængelige. Med Qlik Sense er det nemmere at dele data med andre systemer (via API'er og integrationer), forbruge data på alle typer enheder og fuldt ud interagere med data gennem en rig webbaseret brugergrænseflade.
Mens QlikView grundlæggende er et desktopprodukt, er Qlik Sense en del af en cloud-platform og Qliks investering i Active Intelligence.

Qlik er gennem årene gået over til at bruge minimal tid på at vedligeholde og videreudvikle QlikView, mens Qlik Sense opdateres op til 5 gange om året. Det har betydet, at alle incitamenter, både tekniske, økonomiske og strategiske, i dag taler for, at Qlik Sense er fremtidens valg. Vores anbefaling til dig, der stadig bruger QlikView, er at prioritere udviklingen af ​​en plan for en migrering.

Så skifter du til Qlik sense

Et stærkt råd er ikke at lave dine Qlik Sense-applikationer til kopier af dine QlikView-applikationer. Udnyt i stedet fordelene ved Qlik Sense og se det som en mulighed for at gå gennem datamodeller, forretningslogik og visualiseringsvalg.

Har behovene ændret sig? Kan Qlik-scriptet optimeres? Er alle applikationer brugt? Måske er din store QlikView-applikation bedst opdelt i flere dele med en ny Qlik Sense-applikation pr. del?

To værktøjer til at hjælpe dig på vej:

  • Governance-dashboard - hjælper dig med at se brugen i din QlikView-platform, og hvordan den har ændret sig over tid. Du kan også lave en rangering af dine QlikView-applikationer og få en liste over, hvilke applikationer, der er relativt nemmest at migrere til Qlik Sense.
  • QlikView Converter - hjælper dig med at konvertere datamodel, script og variabler fra QlikView til Qlik Sense. Slutresultatet er, at du går fra en QlikView-applikation (QVW) til en Qlik Sense-applikation (QVF).

    BEMÆRK - ikke alle applikationer kan konverteres fuldt ud med QlikView Converter. Dette da der er tekniske forskelle mellem systemerne mht. hvilke visualiseringsobjekter der understøttes og hvis f.eks. containerobjekter, triggere og funktionalitet til at vise og skjule brugte objekter. For at håndtere disse specielle tilfælde skal du manuelt bygge grænsefladen i Qlik Sense, så den passer til dine behov.

Hvilke veje kan jeg tage?

Vejen til Qlik Sense kan se anderledes ud og påvirkes af, hvordan dine QlikView-applikationer er bygget, din it-strategi og tilgængelige ressourcer. Et vigtigt valg er at beslutte, hvilken underliggende platform du vil bruge. Valgene er at implementere Qlik Sense internt på dit eget servermiljø eller i et cloudmiljø, der kan være enten i en privat eller offentlig sky. Qlik Sense kan køres fuldt ud eller blandet i alle tre typer miljøer.

Overgangen mellem QlikView og Qlik Sense kan tage fire klare veje frem - fra parallel brug til fuld migrering. Vælg det arrangement, der passer dig.

Grey Simple Modern Arrow Step Infographic Chart Graph

Parallelt brug

Med denne mulighed kører du QlikView og Qlik Sense parallelt. Med Qlik Sense Saas får du support til en hybrid opsætning, hvor dine QlikView-applikationer publiceres og tilgås via din Qlik Sense Hub. Nye Qlik Sense-applikationer kan publiceres sammen med dine QlikView-applikationer, hvilket giver brugerne et (1) sammenhængende og velfungerende Qlik-miljø.

Nye projekter

Lad alle gamle QlikView-applikationer rulle videre, mens al ny udvikling sker i Qlik Sense.

Delvist over tid

Foretag migreringen i et tempo, der passer dig og uden at have en målplan for, hvornår migreringen skal være gennemført. Træf beslutninger om, hvilke applikationer der skal migreres i hvilken rækkefølge baseret på nem migrering eller betydning for virksomheden.

Hvis du vil gå en enklere vej frem, kan du starte med at fokusere på brugerfladen i Qlik Sense. Efterlad scriptet i QlikView, og lad det generere opdaterede QVD-filer, som du derefter indlæser i din nye Qlik Sense-applikation.

Helt over tid

Foretag migreringen i et tempo, der passer dig, og hav en målplan, så du til sidst har udfaset alle QlikView-applikationer.

Fuld migration

Arbejd med en migrationsplan, der har en start- og slutdato. Efter projektet skal alle QlikView applikationer lukkes ned og helt/delvist erstattes med Qlik Sense. QlikView-serveren lukkes derefter ned, så du kan spare penge på drift og vedligeholdelse.

Kontakt forfatteren
Exsitec Danmark
Exsitec Danmark