Hvilket Business Intelligence-værktøj skal du vælge?

Hvilket Business Intelligence-værktøj skal du vælge?

Dette er et let spørgsmål at stille, men svært at besvare.

En ting er dog sikker: Intet rigtigt Business Intelligence-værktøj vil være gratis. Der er ingen leverandører, der vil give deres BI-værktøj helt gratis væk.

De BI-værktøjer, der i første omgang hævder at være gratis, vil medføre andre typer omkostninger. Du har simpelthen bare flyttet omkostningerne fra licenser til noget andet.

Valget af BI er dog vigtigt og bør tage udgangspunkt i, hvilke behov man som virksomhed har, hvad man gerne vil have ud og hvordan man ønsker at kunne bruge værktøjet.

Baseret på vores erfaring er nedenstående spørgsmål som regel dem, du skal tænke over, før du vælger et Business Intelligence-værktøj:

  • Hvor vigtigt er det for os at kunne bruge værktøjet på mobil og tablet?
  • Hvilket behov har vi nu eller i fremtiden for at vise information og analyser på f.eks. et intranet?
  • Hvem i vores organisation skal kunne bruge værktøjet? Skal det være nemt at bruge for mange mennesker i organisationen eller er det kun dem, der arbejder med it, eller har ekstrem høj it-erfaring, der er tiltænkte brugere?
  • Hvilke behov har forskellige mennesker i vores virksomhed? Har forskellige mennesker forskellige behov, så det skal være muligt for dem selv at kunne hente informationen frem og derefter analysere den?

Vores erfaring er, at valget af BI-værktøjer ikke bør tages ud fra de oprindelige licensomkostninger, men derimod ud fra ovenstående typer af forretningsrelaterede spørgsmål.
Hvad der er vigtigere er de samlede omkostninger over flere år, samt at finde en BI-partner, der forstår dine forretningsbehov og både kan være en støtte og i stand til at udfordre dig.

Et samarbejde omkring analyse og rapportering vil formentlig eksistere i flere år, og det er derfor vigtigt at finde en partner, man er tryg ved.
Få ting er så dyre som at blive tvunget til at afslutte et samarbejde og indse, at investeringen var forgæves!

Kontakt forfatteren
Exsitec Danmark
Exsitec Danmark