3 fordele ved et cloudbaseret ERP-system

3 fordele ved et cloudbaseret ERP-system
At ændre et ERP-system er ikke en nem beslutning at tage, men det kan være helt afgørende for en effektiv virksomhedsledelse. Mange virksomheder sidder stadig fast med deres lokalt installerede løsning og har måske overvejet at skifte til et cloud-baseret system. Det store spørgsmål mange mennesker derfor stiller er "Hvad betyder det egentlig med et cloud-baseret ERP-system?" og "hvilke fordele giver det mig, som jeg ikke har i dag?"

I dagens økonomiblogindlæg vil vi derfor se på nogle fordele ved en cloud-baseret løsning, så du kan træffe et godt og gennemtænkt valg.
God læselyst!

Hvorfor vælge en cloudbaseret løsning?

Der er flere fordele forbundet med et cloud-baseret ERP-system til at drive en effektiv og lønsom virksomhed, men ikke alle er nødvendigvis lige så indlysende. Lad os se nærmere på nogle punkter relateret til cloud-baserede ERP-systemer, og hvordan din virksomhed kan bruge ERP i skyen til at strømline driften og blive endnu mere konkurrencedygtig.


1. Data i realtid

Med et cloud-baseret ERP-system får du adgang til data til enhver tid, i realtid. Du får således adgang til opdaterede tal via din mobiltelefon, tablet eller browser, uanset hvor du befinder dig. Det er ikke nødvendigvis en fordel i sig selv, for dataene er de samme som før, men det giver dig mulighed for at følge med og foretage ændringer, når behovet opstår.

For at udnytte denne fordel kan du ikke kun se et ERP-system som et operationelt værktøj, men også et informationsværktøj, der giver nyttig indsigt i din virksomhed. Ved at bruge realtidsdataene identificerer du risici og finder nye muligheder for effektiv virksomhedsledelse. På den måde gør du din virksomhed mere konkurrencedygtig og øger dermed lønsomheden.

 

2. Altid opdateret

Med et lokalt installeret system er du selv ansvarlig for at holde systemet opdateret. Det resulterer desværre ofte i, at mange sidder med forældede systemer. Et cloud-baseret ERP-system drives af leverandøren og er således til enhver tid opdateret. På denne måde har du altid den nyeste version af systemet, og det vil altid være opdateret i henhold til myndighedernes krav og regler.

En anden vigtig fordel ved et løbende opdateret system er den øgede sikkerhed, der følger med. Ofte er virksomheden selv ansvarlig for sikkerheden, og med forældede systemer kan der opstå svagheder og sårbarheder, som uønskede personer kan udnytte. Fordi cloud-løsningen drives af udbyderen, med jævnlige opdateringer og udbyderens fokus på sikkerhed, vil det mindske muligheden for svagheder og sårbarheder, samt løse problemer, når de opstår.

 

3. Forudsigelighed

Som nævnt i det foregående punkt, betjenes løsningen ofte, selv når det er et lokalt installeret system. Mange har sikkert oplevet dyre driftsomkostninger og tidskrævende processer til opgraderinger for at holde systemet up-to-date til enhver tid, eller når der opstår problemer og fejl. Med et cloud-baseret system betaler du kun et månedligt abonnementsgebyr, der er baseret på forbrug i løsningen. Det betyder, at du aldrig betaler mere, end hvad din virksomhed rent faktisk bruger af løsningen og du kan hurtigt skalere op, hvis du henter flere medarbejdere eller ned, hvis nogen siger op.

Et cloud-baseret ERP-system leveres som en komplet løsning, hvor blandt andet softwaren, fejlretning, drift, videreudvikling og sikkerhed indgår i en pakke til en fast pris. Dette giver en forudsigelighed og sikkerhed, som din virksomhed måske ikke tidligere har haft med lokalt installerede systemer. Der er også mindre risiko for nedetid under opgraderinger, hvilket betyder, at du kan fortsætte med at arbejde som normalt, når opgraderinger udføres. Dette giver dig mulighed for at fokusere på andre vigtige områder af deres drift.

 

Mere end blot et betjeningsværktøj

Kort sagt kan vi sige, at cloud-baserede ERP-systemer giver din virksomhed mulighed for at øge effektiviteten og være mere konkurrencedygtig. Grunden til at muligheden fremhæves, er fordi det også kræver arbejde og vilje fra virksomhedens side. Et cloud-baseret ERP-system kan være meget mere end blot et operationelt værktøj. Det kan også være et uvurderligt informationsværktøj, hvis du aktivt bruger realtidsdataene til at foretage justeringer og ændringer, når situationen kræver det.

Når det er sagt, er der også fordele, der kommer naturligt med en cloud-baseret løsning. Du får øget sikkerhed og forudsigelighed ved at have et opdateret system i skyen, drevet af leverandøren. Det er både omkostnings- og tidsbesparende, og giver din virksomhed mulighed for at fokusere på andre vigtige opgaver. Hvis din virksomhed planlægger vækst, er et cloud-baseret ERP-system et godt valg!

Hvis du er interesseret i at lære mere om de forskellige ERP-systemer vi tilbyder, kan du læse mere om vores løsninger her.

Du kan også læse mere om de cloud-baserede ERP-systemer på vores produktsider om Visma Business NXT og Visma.net ERP.

Kontakt forfatteren
Exsitec Danmark
Exsitec Danmark